Dr.med.Ksenija Krajina Pokupec

Dr.med.Ksenija Krajina Pokupec

Dr. med. Ksenija Krajina Pokupec jedna je od najboljih i najpoznatijih fitoterapeutkinja u Hrvatskoj. Kao direktorica i vlasnica Botane, specijalizirane prodavaonice čajeva i biljnih proizvoda u Zagrebu, dr. Krajina Pokupec nizu svojih pacijenata pomaže fitoterapijom, blagom i prihvatljivom terapijom liječenja bolesti pomoću lijekova biljnoga porijekla.

Dr. Krajina Pokupec rođena je u Vukovaru, a u Zagrebu je završila srednju Farmaceutsko-kozmetičku školu te Medicinski fakultet. Kao liječnica opće prakse radila je nekoliko godina u Domu zdravlja Centar i Medvešćak, a nakon toga desetak godina u poduzeću Suban kao liječnik i farmaceut na fitoterapiji, izradi magistralnih pripravaka na bazi ljekovitog bilja i na kontroli biljnih lijekova.

Svojim stručnim tekstovima u medijima, edukacijom svojih učenika, te ponajviše svakodnevnim radom sa svojim pacijentima, dr. Krajina Pokupec sustavno radi na povećanju kvalitete zdravlja i života pomoću fitoterapije, jednog od najstarijih načina liječenja bolesti i ublažavanja tegoba pomoću ljekovitoga bilja. Dr. Krajina Pokupec izrađuje originalne recepture čajnih mješavina, biljnih kapi, ulja i masti od ljekovitoga bilja, koji pomažu u liječenju cijelog niza bolesti i tegoba. Na portalu Femina.hr možete čitati ekskluzivni niz tekstova dr. Ksenije Krajine Pokupec „Moć ljekovitog bilja", kroz koji će vas uvesti u blagotvoran svijet bilja koje na tisuće načina koristi našem zdravlju.

 Osim što vodi Botanu, dr.med. Ksenija Krajina Pokupec od prvog dana surađuje s učilištem Galbanum te svojim radom kao voditelj programa osposobljavanja fitoterapeut pridonosi kvaliteti programa.